Assistant Labour Officer Practice Questions

Kerala PSC Assistant Labour Officer Practice Questions and Answers

(1) The best conductor of electricity?
(a) Pure water
(b) Cold water
(c) Salt water
(d) Distilled water
Ans : Salt Water

(2) Chemical property of substance is determined by
(a) Protons
(b) Neutrons
(c) Ions
(d) Electrons
Ans : Electrons

(3) Tetanus is caused by:
(a) Open injury
(b) Taking poison
(c) Drinking polluted water
Ans : Open injury

(4) O.Henry is the pen name of:
(a) Charles Dickens
(b) Anne Bronte
(c) David Cornwell
(d) William Sydney Porter
Ans : William Sydney Porter

(5) Bread basket of the world is:
(a) Savanna
(b) Ved
(c) Prairies
(d) Pam pas
Ans : Prairies

(6) The first Indian Cosmonaut
(a) Sushil sharma
(b) Rakesh sharma
(c) Kuldeep Nayyar
(d) Navin Gohil
Ans : Rakesh Sharma

(7) The holiest lake in the world?
(a) Caspian Sea
(b) Manassrower
(c) Dal lake
(d) Amritsar
Ans : Manassrower

(8) Taj Mahal is on the bank of river:
(a) Yamuna
(b) Indus
(c) Ganga
(d) Brahmaputra
Ans : Yamuna

(9) Lift was invented by:
(a) Edison
(b) Graham bell
(c) James Watt
(d) Otis
Ans : Otis

(10) The greatest scientist Thomas Alwa Edison belong to:
(a) Great Britain
(b) Russia
(c) USA
(d) West Germany
Ans : USA

(11) Galileo Galilie was an………..scientist
(a) Indian
(b) Italian
(c) Australian
(d) American
Ans : Italian

(12) Ferdinand de Lesseps is associated with:
(a) Suez Canal
(b) Panama Canal
(c) Lake superior
(d) Lake Victoria
Ans : Suez Canal

(13) Philately deals with:
(a) Study of coins
(b) Collection of postage stamps
(c) Collection of paintings
(d) Study of Virus
Ans : Collection of postage stamps

(14) Name of the first test-tube baby is:
(a) Indira
(b) Jennifer Pat
(c) Louis Brown
(d) Lestie Thomas
Ans : Louis Brown

(15) The particle which is supposed to travel faster than light
(a) Plasma
(b) Tachyon
(c) Positron
(d) Quartz
Ans : Tachyon

You may also like

   Leave a Reply