Kerala PSC Previous Exam Questions – Panchayat Secretary 2008

(1) I am going to bed early today………
(a) but I can’t sleep well
(b) As I have to be up early tomorrow
(c) and I had a tiresome day today
(d) as I had not slept
Ans: As I have to be up early tomorrow

(2) Everything depends on………receiving the reply in time
(a) his
(b) him
(c) he
(d) himself
Ans : his

(3) The little boy spent much of his money……sweet is
(a) on
(b) in
(c) for
(d) at
Ans : On

(4) The past participate of rise is
(a) rise
(b) risen
(c) rose
(d) rised
Ans : risen

(5) The European country which first started trade with India was?
(a) France
(b) Holland
(c) Portugal
(d) England
Ans : Portugal

(6) Green Revolution refers to
(a) Maintaining soil fertility
(b) Use of Green Plants for covering earth
(c) Development of new crops varieties which helped overcome hunger.
(d) Growing green plants to establish balance of nature
Ans : C

(7) Inland fisheries is referred to
(a) Culturing fish in fresh water
(b) Trapping and capturing fish
(c) Deep sea fisheries
(d) Extraction of oil from fish
Ans : A – Culturing fish in fresh water.

(8) The International Tourism year
(a) 1957
(b) 1967
(c) 1977
(d) 1987
Ans : 1967

(9) Puducherry is a former…..colony?
(a) British
(b) Vietnam
(c) French
(d) German
Ans : French

(10) The true democracy is what promotes the welfare of the society. Who said it?
(a) Sardar Patel
(b) Mahatma Gandhi
(c) Databai Naoroji
(d) Gokhale
Ans : Mahatma Gandhi

You may also like

   Leave a Reply