PSC General Questions on Vocabulary

(1) Frogs ……………….

(a) growl       (b) grunt       (c) squeak       (d) croak
Ans: Croak

(2) The young one of a lion is called 
(a) cub    (b) calf   (c) kid   (d) colt
Ans: Cub

(3) Poets often draw their………from nature.
(a) feelings   (b) imagination   (c) inspiration    (d)investigation
Ans: Inspiration 

(4) Find out the wrongly spelt word?
(a) bulldozer  (b) privilage    (c) separate  (d) tyre 
Ans: Privilage (Privilege is the correct spelling)

(5) Two man and a woman were killed in a………between a car and a jeep.
(a) strike   (b) thrust   (c) collision   (d) collusion
Ans: Collision

(6) Her spectacles would not rest on the ………of her nose.
(a) bridge  (b) tip    (c) top      (d) arch
Ans: Bridge

(7) Boswell’s Life of Johnson is considered to be the greatest ………..ever written.
(a) novel   (b) biography   (c) autobiography   (d) fiction
Ans: Biography

(8) You are placed under suspensions until……..orders
(a) farther   (b) future   (c) further   (d) next
Ans: Further

(9) There are………animals in the Zoo.
(a) much    (b) maximum   (c) several    (d) more
Ans: Several

(10) Hari’s house to bigger than………..
(a) my     (b) their   (c) our     (d) yours
Ans: Yours

(11) The Moon as well as the stars…….,
(a) give light at night
(b) do give light at night
(c) gave light at night
(d) gives light at night
Ans: Gives light at night

(12) He talked as if he ………..rich
(a) is     (b) was    (c) had been    (d) night have been
Ans:  Was

(13) Sheela has two brothers, she does not like ……..of them
(a) neither   (b) any   (c) either     (d) non
‘Ans:  Either

(14) SARS is a / an
(a) pseudonym     (b) acronym   (c) synonym   (d) antonym
Ans: Acronym

(15) I visit my parents on……… Sundays.
(a) alternate (b) alternating (c) alternative (d) alternatively 
Ans: Alternate

You may also like

   Leave a Reply