admin

LDC Classroom – General English

Kerala PSC LDC Classroom on General English 

Fill in the blanks with suitable preposition


1. I am waiting …………….. my brother.
Answer : for
2. It never occurred………..me to ask him such a question
Answer : to
3. I am not satisfied ………your explanation.
Answer : with
4. He has been ill………….one week.
Answer : for 
5. Please look ……….this world in the dictionary for me.
Answer : up
6. We should be prepared……………the worst.
Answer : for
7. Are you familiar………..the works of Dickens?
Answer : with
8. He has too much confidence……………..his students.
Answer : in
9. Is there any cure……………cancer?
Answer : for
10. Are you fond…………….English?
Answer : of
11. What is the penalty…………….the violation of an agreement?
Answer : for
12. I shall be grateful…………….you for all your advice.
Answer : to
13. They have proved themselves unworthy………………the trust people placed in them.
Answer : of
14. He always finds excuses……………..his inability to work.
Answer : for
15. He has recovered……………….his illness?
Answer : from
16. The boy feels ashamed……………his conduct.
Answer : of
17. She has been unconscious…………..hours.
Answer : for
18. He is clever…………carpentry
Answer : at
19. This train is bound………..Calcutta.
Answer : for
20. His income is not sufficient……………his needs.
Answer : for
21. They are not capable…………..doing it.
Answer : of
22. Most of the people easily yield……………temptations.
Answer : to
23. Indian became independent……………..1947.
Answer : in
24. Can you suggest……….me an eye-specialist?
Answer : to
25. We are not interested………….whatever you say
Answer : in
26. The minister held a long discussion………….the problem with his colleagues.
Answer : about
27. There is provision…………unemployment pension in India
Answer : for
28. I remind him…………the earlier offer.
Answer : of
29. I was not informed………….his arrival.
Answer : of
30. He is an adept………..the art of cooking.
Answer : with
31. This chair is not identical…………his needs.
Answer : with
32. The desire………..knowledge is a good sign of learning.
Answer : for
33. In spite of the great anxiety of his presents, the boy got………….in the examination.
Answer : through
admin
About admin
PSC Hunt is a careers blog, which helps to hunt Education, Worksheets, Syllabus, Careers and Exams.

No Comments, Be The First!

   Leave a Reply