LDC Selected Questions

Kerala PSC LDC Selected Questions and Answers.

1. Who won the 12th Asian Rifle Shooting Championship in Doha in January 2012?

(A) Gagan Narang
(B) Rajyavardhan Singh Rathore
(C) Abhinav Bindra
(D) Anjali Bhagavat

Answer :  Abhinav Bindra

2. Russia became a member of which of the following organisation after 18 years of negotiation in 2012?

(C) UN Security
(D) Air Rifle

Answer : WTO

3. Who discovered neutron?

(A) J.J. Thomson
(B) Rutherford
(C) James Chadwick
(D) John Dalton

Answer : James Chadwick

4. Which planet is known as Red Planet?

(A) Venus
(B) Jupiter
(C) Pluto
(D) Mars

Answer : Mars

5. Flesh eating animals are called :

(A) Herbivorous
(B) Omnivorous
(C) Carnivorous
(D) Parasites

Answer : Carnivorous

6. In which state the Kudamkulam  nuclear power plant situated?

(A) Andhra Pradesh
(B) Goa
(C) Kerala
(D) Tamil Nadu

Answer : Tamil Nadu

7. Name the political parties in Kerala which which abstained from President Election 2012?

(A) Compunist Party of India and Kerala Congress
(B) CPI and RSP
(C) RSP and IUML
(D) RSP and NCP

Answer : CPI and RSP

8. Fifty Seventh National School Athletic Championship 2012 was conducted at which place?

(A) Ludhiana
(B) Ambala
(C) Meerut
(D) Jabalpur

Answer : Ludhiana

9. Permanent Settlement introduced by :

(A) Lord Delhousie
(B) Lord Cornwallis
(C) Lord Dufferin
(D) Lorn Canning

Answer : Lord Cornwallis

10. First Woman President of Indian National Congress :

(A) Sarojini Naidu
(B) Annie Besant
(C) Madam Cama
(D) Sucheta Kriplani

Answer : Annie Besant

11. Who was the founder of Greater Ezhava Association?

(A) K. Kesava
(B) Sree Narayana Guru
(C) K. Kelappan
(D) Dr. Palpu

Answer :  Dr. Palpu

12. Name the person who founded the Ananda Maha Sabha ?

(A) Swami Dayanand
(B) Swami Vivekananda
(C) Brahmananda Swami Sivayogi
(D) Swami Vidhya Sagar

Answer :  Brahmananda Swami Sivayogi

13. Who was the author of ‘Adukkalayil Ninnu Arangathekku’

(A) S. K. Pottekkatt
(B) Rama Nad
(C) Taraknath Das
(D) V. T. Bhattathiripad

Answer : V. T. Bhattathiripad

14. Right to Education is given under which article of the Indian Constitution?

(A) 19
(B) 20
(C) 21
(D) 22

Answer : 21

15. The number of Union Territories in India is :

(A) 28
(B) 27
(C) 7
(D) 9

Answer : 7

You may also like

   Leave a Reply