LDC General English Questions

Previous years Kerala PSC LDC selected questions on General English section:

1. My father shouted at me. (in to passive)     (LDC Idukki & Kannur 1998)


Answer : I was shouted at by my father

2. This is the matter ………………..I am proud.  (LDC Alappuzha 2003)

(a) which
(b) that
(c) who
(d) of which

Answer : of which

3. Honesty is ……….best policy. (LDC Kollam 2003)

(a) the
(b) a
(c) not
(d) never

Answer : the

4. I saw………..one eyed man. (LDC Palakkad 2003)

(a) that
(b) the
(c) a
(d) an

Answer : a

5. ………….School has …………..new look (use articles) (LDC Kozhikode 1998)


Answer : The, a

6. People speak English all over the world. (in to Passive) (LDC Pathanamthitta & Alappuzha 1998)

Answer : English is spoken all over the world.

7. Seldom…………the park these days. (LDC Kannur 2003)

(a) we visit
(b) we have visited
(c) do we visit
(d) we are visiting

Answer : do we visit

8. Identify the correct preposition from the options given below :

The papers· are to be prepared ——a month.

(a) within
(b) in
(c) by
(d) for

Answer : within

9. Sandeep speak English…………….. (LDC Idukki 2003)

(a) well
(b) correct
(c) good
(d) best

Answer : well

10. He is married…………… (LDC Pathanamthitta 2003)

(a) with my sister

(b) my sister

(c) to my sister

(d) none of these