Kerala PSC Sales Tax Officer 2004 Questions and Answers

Kerala PSC Sales Tax Officer Previous Exam Selected Questions and Answers 2004.

  1. Shirin Ebadi an Irania Advocate was awarded the 2003 Nobel Prize for ……….?
    (a) Peace
    (b) Literature
    (c) Economics
    (d) Chemistry
    Answer : Peace

  2. First Chairman of the Kerala Film Academy :
    (a) Adoor Gopalakrishnan
    (b) T.K. Rajiv Kumar
    (c) Murali Nair
    (d) Shaji N. Karun
    Answer : Adoor Gopalakrishnan

  3. Factor which decides the climate of place :
    (a) Latitudes
    (b) Distance from the sea
    (c) Rotation of the earth
    (d) Longitude
    Answer : Latitudes

  4. Ozone layer above the earth is between
    (a) 10 and 15 km
    (b) 50 and 80 km
    (c) 80 and 110 km
    (d) 15 and 50 km
    Answer : 15 and 50 km

  5. Itanagar is the capital of :
    (a) Assam
    (b) Arunachal Pradesh
    (c) Nagaland
    (d) Mizoram
    Answer : Arunachal Pradesh

  6. Photon is the smallest molecule of :
    (a) Sound
    (b) Atom
    (c) Water
    (d) Light
    Answer : Light

  7. The right which is not a Fundamental Right :
    (a) Right for Equality
    (b) Right for Expression
    (c) Right for residing any where in India
    (d) Right for Property
    Answer : Right for Property

  8. The longest key in a computer keyboard :
    (a) Space bar
    (b) Tab
    (c) Escape
    (d) Shift
    Answer : Space bar

  9. A gas used for artificial ripening of a given fruit :
    (a) Ethane
    (b) Ethylene
    (c) Carbondioxide
    (d) Acetylene
    Answer : Ethylene

  10. Indian President is elected by :
    (a) Lok Sabha
    (b) Elected members of the Lok Sabha and the Rajya Sabha
    (c) Elected members of the Lak Sabha, Rajya Sabha and the state Legislative Assemblies
    (d) Rajya Sabha
    Answer : C

  11. A member of Legislative Assembly vote against the party whip is :
    (a) Crossing vote
    (b) Casting vote
    (c) Gallop poll
    (d) Snap Vote
    Answer : Snap Vote

  12.  The right included among the Fundamental  Rights by 93rd Constitutional amendment is :
    (a) Right for free Primary education
    (b) Right for property
    (c) Religion freedom
    (d) Right for liberation from poverty
    Answer : Right for free Primary education

  13. In our Constitution Education is included in the :
    (a) State list
    (b) Local list
    (c) Central list
    (d) Concurrent list
    Answer : State list

  14. World Environment Day :
    (a) July 11
    (b) March 8
    (c) September 5
    (d) June 5
    Answer : June 5

  15. The smallest form of animal life :
    (a) Bacteria
    (b) Sperm
    (c) Amoeba
    (d) Cell
    Answer : Bacteria

You may also like

   Leave a Reply