Civil Excise Officer / Uniformed Forces / Women Exice Guard Solved Question Paper 16-08-2014

Kerala PSC Civil Excise Officer / Uniformed Forces [CIVIL EXCISE OFFICER, WOMEN EXCISE GUARD (State Wide) ] Solved Question Paper, Exam conducted on 16-08-2014.


Question Booklet Alpha Code : D

  1. Where do Jarawa tribe live?
    (A) Madhya Pradesh
    (B) Andaman and Nicobar Islands
    (C) Lakshadweep
    (D) None
    Answer : Andaman and Nicobar Islands

  2. How many type of emergencies are in the Indian Constitution?
    (A) 4
    (B) 2
    (C) 3
    (D) 6
    Answer :  3

  3. Who is the chairman of Planning Commission of India?
    (A) Prime Minister
    (B) President of India
    (C) Governor, RBI
    (D) Finance Minister of India
    Answer : (A) Prime Minister

  4. In which year the partition of Bengal was cancelled?
    (A) 1905
    (B) 1909
    (C) 1921
    (D) 1911
    Answer : 1911

  5. What should be given to an athlete for instant energy?
    (A) Vitamin
    (B) Carbohydrates
    (C) Protein
    (D) Fat
    Answer : Carbohydrates

  6. Which tree called ‘Wonder Tree’ ?
    (A) Coconut
    (B) Mango
    (C) Neem
    (D) Jack Fruit
    Answer : Neem

  7. A Terabytes is equal to :
    (A) 1024 Kilobytes
    (B) 1014 Megabytes
    (C) 1010 Gigabytes
    (D) 1024 Gigabytes
    Answer : 1024 Gigabytes

  8. Venganoor is the birthplace of :
    (A) Ayya Vaikundar
    (B) Chattambi Swami
    (C) Ayyankali
    (D) Pandit Karuppan
    Answer : Ayyankali

  9. Who won Saraswathi Samman 2012?
    (A) Amrita Pritam
    (B) Sugathakumari
    (C) Dr. M. Leelavathi
    (D) Dr. Sashi Tharoor
    Answer : Sugathakumari

  10. Which animal is the mascot of World Wide Fund Nature (WWF)?
    (A) Giant Panda
    (B) Tiger
    (C) Bear
    (D) Lion
    Answer : Giant Panda

You may also like

   Leave a Reply