General Knowledge (GK) Questions and Answers

General Knowledge (GK) Questions and Answers

  1. Akhilesh Yadav is the chief Minister of U.P. He belonged to the party ?
    Answer : Samajwadi Party

  2. Who got the 2013 J.C.Daniel Award?
    Answer : M. T. Vasudevan Nair

  3. According to Global Finance, the second wealthiest country in the world:-
    Answer : Luxembourg

  4. Name the India’s representative who witnessed the ceremony of the birth of the new nation of South Sudan?
    Answer : Hamid Ansari

  5. Salva Kiir Mayardit is the first President of the……
    Answer : South Sudan

  6. Nationality of Ms.Tawakkul Karman,laureate of 2011 Nobel Peace Prize:
    Answer : Yemen

  7.  The Minister in charge of the portfolio of Co operation in Kerala:
    Answer : C.N.Balakrishnan

  8. Who directed the film ‘ The Dirty Picture’?
    Answer : Milan Luthria

  9. Who is the leader of Opposition in Rajya
    Sabha: Ghulam Nabi Azad

  10. Who is the Deputy Speaker of Lok Sabha?
    Answer : M. Thambi Durai

  11. Who was NDA candidate who was defeated by Hamid Ansari in the Vice Presidential election 2012?
    Answer : Jaswant Singh

  12. According to the Global Adult Tobacco Survey which country has the highest number of smokers of tobacco?
    Answer : India

  13. The first state in India to set up a climate change department
    Answer : Gujarat

  14. Who is the chairperson of National Commission for Women?
    Answer : Lalitha Kumarmangalam

  15. From which constituency Anoop Jacob was elected to Kerala Legislative Assembly?
    Answer : Piravam

  16. Who is the Governor of Karnataka?
    Answer : Vajubhai Rudabhai Vala

  17. The first scheduled tribe panchayat in Kerala?
    Answer : Edamalakkudy

  18. Dilma Roussef is the first woman president of …………………..?
    Answer : Brazil

  19. The headquarters of the proposed university in Kerala for Fisheries and ocean studies:
    Answer : Panangad

  20. The first woman of Indian origin to become the governor of a US state ?
    Answer : Nikki Haley

You may also like

   Leave a Reply