Who Invented?

The Famous Inventions


1. Who invented Type Writer ?
Ans : Christopher Latham Sholes in 1868

2. Who invented X-ray ?
Ans : In 1895 by Wilhelm Conrad Roentgen .

3. Who invented Dinamites ?
Ans : Alfred Nobel

4. Who invented Penciline ?
Ans : Alexander Fleming

5. Who invented Stethoscope ?
Ans : René Laennec in 1816

6. Who invented battery ?
Ans : Alessandro Volta

7. Who invented Electric Fan ?
Ans : Dr Schuyler Skaats Wheeler

8. Who invented Petrol Car ?
Ans : Karl Benz (Germany) in 1885

9. Who invented Safety Pin?
Ans : Walter Hunt in 1849

10. Who invented Telephone
Ans : Alexander Graham Bell in 1876

11. Who invented Solar Syastem ?
Ans : Nicolaus Copernicus

12. Who invented the Elevator?
Ans : Elisha Otis in 1852

13. Who invented Air Conditioner ?

Ans : Willis Carrier in 1902

14. Who invented Air Brake ?

Ans : George Westinghouse