Municipal and Block Panchayat Secretary 2015 – Practice Questions

Kerala PSC has been published the notification for the post of Secretariat Assistant, Municipal Secretary, Block Panchayat Secretary 2015. Check the detailed notification.

Here is some practice questions for Secretariat Assistant, Municipal Secretary, Block Panchayat Secretary examination 2015.

Secretariat Assistant, Municipal Secretary, Block Panchayat Secretary – Practice Questions and Answers.

1. The parliament of Japan is called?
Answer : Diet

2. With which games is Dhyan Chand name associated?
Answer : Hockey

3. Chakiar Koothu is one of the most impressive dance form of…..?
Answer : Kerala

4. India’s anti-tank missile is…..?
Answer : Nag

5. Leader of opposition in Kerala Assembly in 1957?
Answer : P.T. Chacko

6. The first Chairperson of the National Women’s Commission?
Answer : Jayanthi Patnaik

7. The opposite of Succulent is…..?
Answer : Dry

8. Which is called the agriculture epitome of India?
Answer : Uttar Pradesh

9. The longest River in Peninsular India ?
Answer: Godavari

10. Who invented lightning conductor?
Answer: Benjamin Franklin

11. The new name of Big Ben Tower?
Answer: Elizabeth Tower

12. Rajiv Gandhi Zoological Park is located at ?
Answer: Pune

13. Who wrote the book ‘Development as Freedom’ ?
Answer: Amartya Sen

14. Thatwa Prakashika Ashramam was established by :
Answer: Vagbhatananda Gurudevar

15. Who is the author of the book “Revolution 2020” ?
Answer: Chetan Bhagat

16. Article 21 A deals with :
Answer: Right to Education

17. Puducherry is a former ……… colony
Answer: French

18. The country declared the year 2013 as National Year of Rice :
Answer: Philippines

19. The river known as ‘Sorrow of Bihar’ is………. ?
Answer: Kosi

20. The first population census was taken in India in the year?
Answer: 1872

You may also like

1 Comment

   Leave a Reply