GK 1: General Knowledge Questions and Answers

GK 1 General Knowledge Questions

1.Who is the authority to appoint Chief Information Commission?
Answer: President

2.When did the Right for Information came in to effect?
Answer: 2005

3. The law by which people are asked to submit to Government accounts of dealing in foreign currency is?
Answer: FEMA (Foreign Exchange Management Act.)

4. The title of Governor General of India was substituted for that of Governor General of Bengal under the charter act of?
Answer: 1833

5. The planning commission in India was set up in the year?
Answer: 1950

6. The Right to Information Act 2005, came into effect full
Answer: 12th October

7. Most of the Constitution of India has been erected on the debris of
Answer: Govt. of India Act, 1935

8. The British crown assumed sovereignty over India from East India Company, through the
Answer: Govt of India Act, 1858

9. Minto-Morley Reforms were introduced in
Answer: 1909

10. What was also known as MontagueChelmsford Reforms?
Answer: Govt. of India Act, 1919

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.