GK 10: General Knowledge Questions and Answers

GK 10 General Knowledge Questions

1. Where was the second Anglo – sikh war held?
Answer : Gujarat

2. Who is known as the ‘Gautama Buddha’ of China?
Answer : Lao Tse.

3. Father of Biology?
Answer : Aristotle

4. Who was the first Governor of Kerala?
Answer : Ramakrishna Rao

5. Which place is known as the ‘Chirapunji’ of Kerala?
Answer : Wayanad

6. Indian war memorial is situated in :
Answer : Delhi

7. The planning commission in India was set up in the year :
Answer : 1950

8. How many languages are listed in the Indian Constitution?
Answer : 18

9. The Alamatti dam is on the river :
Answer : Krishna

10. In which state is the famous Sun Temple of Konark located?
Answer : Orissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.