GK 14: General Knowledge Questions and Answers

GK 14 General Knowledge Questions

1. Lift was invented by :
Answer : Otis

2. The first Indian Cosmonaut :
Answer : Rakesh Sharma

3. The holiest lake in the world :
Answer : Manassrower

4. Taj Mahal is on the bank of river :
Answer : Yamuna

5. Ferdinand de Lesseps is associated with :
Answer : Suez Canal

6. Where is the Vivekananda rock situated?
Answer : Kanyakumari

7. The concept of Zero was first given by the :
Answer : Indians

8. The headquarters of World Bank is in :
Answer : Washington

9. Scotland Yard is the headquarters of the police force in ………………?
Answer : Britain

11. The police force in Kerala is headed by :
Answer : DGP

12. The Hindustan Aircraft Ltd. is situated at :
Answer : Bangalore

13. The slogan ‘Inquilab Zindabad’ was first raised by :
Answer : Bhagat Singh

14. Snake bite first effects the ………………?
Answer : Nervous System

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.