GK 16: General Knowledge Questions and Answers

GK 16 General Knowledge Questions

1. Brass is an alloy of :
Answer : Copper and Zinc

2. Goa was liberated in the year :
Answer : 1961

3. Fathom is the unit used for measuring :
Answer : Depth

4. The biggest public sector undertaking in India is :
Answer : Railways

5. Epistemology has to do with :
Answer : Knowledge

6. ‘Le Monde’ is the News paper of :
Answer : France

7. Shiva Samudra Hydro Electric Project is situated at :
Answer : Karnataka

8. Who is the journalist associated with ‘Kesari’?
Answer : Balakrishna Pillai

9. The Konkan railway has been constructed between :
Answer : Mangalore and Mumbai

10. The oldest and most sacred of the Vedas :
Answer : Rig Veda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.