GK 17: General Knowledge Questions and Answers

GK 17 General Knowledge Questions

1. The paris commune took place in :
Answer : 1871

2. The fungus that produces alcohol is :
Answer : Yeast

3. The structure of DNA was discovered by :
Answer : Waston and Crick

4. The UNO was founded on ……………?
Answer : 24th October 1945

5. Which was the main centre of ‘Salt Satyagraha’ in Malabar?
Answer : Payyannur

6. Which is the southernmost Taluk in Kerala?
Answer : Neyyattinkara

7. The book Das Capital was written by :
Answer : Karl Marx

8. Rangaswamy cup is the highest team prize in India for :
Answer : Hockey

9. India’s first underground rail line is at :
Answer : Kolkata

10. Arthashastra was written by :
Answer : Kautilya (Chanakya)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.