GK 18: General Knowledge Questions and Answers

GK 18 General Knowledge Questions

1. First Indian State to use electronic Voting Machine for its entire voting process?
Answer : Goa

2. Nasik is situated on the banks of the river :
Answer : Godavari

3. Shivaji was born in :
Answer : 1627

4. In which district is Sabarimala temple located?
Answer : Pathanamthitta

5. Who is the founder of the Mughal dynasty ?
Answer : Babur

6. Kalinga war was fought in the year :
Answer : 261 B.C

7. Y – rays are :
Answer : neutral

8. The hardest form of carbon is :
Answer :  Diamond

10. Oxygen was discovered by :
Answer : Joseph Priestly

11. The river that carries the largest quantity of water is the …………..?
Answer : Amazon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.