GK 19: General Knowledge Questions and Answers

GK 19 General Knowledge Questions

1. The term ‘extra cover’ is associated with :
Answer : Cricket

2. The first woman Foreign Minister of India was :
Answer : Lakshmi N. Menon

3. The last district formed in Kerala was :
Answer : Kasaragod

4. The International Court of Justice is located :
Answer : Hague

5. The state bird of Kerala is :
Answer : Hornbill

6. Kalamandalam Krishnan Nair is famous in :
Answer : Kathakali

7. Chairman of Rajya-Sabha :
Answer : Vice-President

8. Which tax is levied by the Union Government?
Answer : Income Tax

9. Orange juice contains :
Answer : Vitamin C

10. Who was the first speaker of Kerala Legislative Assembly?
Answer : R. Sankara Narayanan Thampi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.