GK 20: General Knowledge Questions and Answers

GK 20 General Knowledge Questions

1. Red blood corpuscles (RBC) are formed in the :
Answer : Bone marrow

2. Which country is known as the ‘Land of Thousand Lakes’?
Answer : Finland

3. Who is known as the ‘Father of Indian Journalism’?
Answer : M. Chalapathi Rao

4. In which year golden jubilee is celebrated?
Answer : 50

5. Thakazhy Sivasankara Pillai is :
Answer : Novelist

6. December 10 is observed as :
Answer : Human Rights Day

7. Meenambakkam airport is at :
Answer : Chennai

8. The art of gardening is known as :
Answer : Horticulture

9. Longest cell in the body?
Answer : Neuron

10. Which is the smallest bone?
Answer : Stapes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.