GK 21: General Knowledge Questions and Answers

GK 21 General Knowledge Questions

1. Who developed the first all electronic computers by 1940?
Answer : Atanasuff and Berry

2. The High voltage level of a digital signal in positive logic is :
Answer : 1

3. The Gateway Internet Access Services (GIAS) of India is situated at :
Answer : Mumbai

4. Dada Saheb Phalke Award is given :
Answer : For contribution of Indian cinema

5. Bhartiya Jnanpith Award is given to :
Answer : Best Scholar in Hindi

6. The diameter of Aryabhatta satellite was :
Answer : 140 cm

7. The tern ‘Penalty Corner’ is associated with :
Answer : Hockey

8. Kampala is the capital of :
Answer : Uganda

9. Lord Canning was the :
Answer : First Viceroy of India

10. What is GALVANISM?
Answer : Medical treatment by electric currents

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.