GK 23: General Knowledge Questions and Answers

GK 23 General Knowledge Questions

1. The study of organisms in relation to their environment is called :
Answer : Ecology

2. The Ozone layer is situated at a height between :
Answer : 15 and 60 km

3. The organic acid present in tomato is :
Answer : Oxalic Acid

4. Leaves are green due to the presence of :
Answer : Chlorophyll

5. The country that awards Nobel prize is :
Answer : Sweden

6. Dhanvanthari Award is given in the field of :
Answer : Medicine

7. Nagarjuna Sagar Dam is built across the river :
Answer : Krishna

8. The first scheduled caste Vice President of India belongs to ………………..?
Answer : Kerala

9. A metal that occurs free in nature is :
Answer : Platinum

10. An example for tribasic acide is :
Answer : Nitric acid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.