GK 24: General Knowledge Questions and Answers

GK 24 General Knowledge Questions

1. The gas that clear lime water milky is :
Answer : Carbon Dioxide

2. The acid present in Vinegar is :
Answer : Acetic acid

3. The largest land surrounded on all sides by the sea :
Answer : Australia

4. The first Chief Minister of the Travancore Cochin state was :
Answer : T.K. Narayana Pillai

5. In Kerala, wind energy is used to produce electricity, at :
Answer : Palakkad

6. Cultural capital of Kerala :
Answer : Trissur

7. The largest specialised agency in the UN System :
Answer : FAO

8. The capital of New Zealand :
Answer : Wellington

9. First air flight in India was from :
Answer :  Bombay to Karachi

10. Industrial Revolution began in :
Answer :  England

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.