GK 26: General Knowledge Questions and Answers

GK 26 General Knowledge Questions

1. Kalinadi Hydro Electric Power Project – state ?
Answer : Karnataka

2. Hormones are useful for :
Answer :  Metabolic function

3. Wireless telegraphy was invented by :
Answer :  Marconi

4. The study of rocks is known as :
Answer : Petrology

5. The television apparatus was invented by :
Answer :  J.L. Baird

6. Mount Everest was first conquered in :
Answer :  1953

7. Athlete’s foot is caused by a :
Answer :  fungus

8. What is the old name of “Thailand” ?
Answer :  Sayam

9. The war at Plasi was in the year ?
Answer :  1757

10. Soda water contains :
Answer :  Carbon Dioxide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.