GK 27: General Knowledge Questions and Answers

GK 27 General Knowledge Questions

1. The only snake that builds a nest is :
Answer :  King Cobra

2. DIET is the Parliament of :
Answer :  Japan

3. The national game of India :
Answer : Hockey

4. Which state is called the “spice Garden” of India ?
Answer :  Kerala

5. Which colour of the Black Box kept in the Aeroplane ?
Answer : Orange

6. Jai Jawan Jai Kisan – Slogan is associated with ……….?
Answer :  Lal Bahadur Sastri

7. The Srimoolam Prajasabha was established in Travancore in :
Answer :  1904

8. The secretion of the liver is :
Answer :  Bile

9. The first country to speak about non-alignment was :
Answer :  India

10. The excess of glucose in the liver is stored in the form of :
Answer :  Glycogen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.