GK 28: General Knowledge Questions and Answers

GK 28 General Knowledge Questions

1. The European country which first started trade with India was :
Ans : Portugal

2. The science of improving crop varieties is called :
Ans : Hybridisation

3. The name of the first Insurance Company in India?
Ans : The Bombay Mutual Assurance

4. The Defence Minister when Goa was annexed to the Indian Union in 1961 :
Ans : V.K. Krishna Menon

5. India’s National Newspaper “ The Hindu” started since :
Ans : 1878

6. Which country has longest school year in the world?
Ans : Japan

7. The International Tourism year :
Ans :  1967

8. The energy possessed by a body by virtue of its motion is known as :
Ans : Kinetic energy

9. The “Diet” is the Parliament of :
Ans : Japan

10. Who introduced the postal system in India?
Ans : Alauddin Khilji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.