GK 29: General Knowledge Questions and Answers

GK 29 General Knowledge Questions

1. Akhilesh Yadav was the chief Minister of U.P. He belonged to the party ?
Answer : Samajwadi Party

2. Who got the 2013 J.C.Daniel Award?
Answer : M. T. Vasudevan Nair

3. According to Global Finance, the second wealthiest country in the world:-
Answer : Luxembourg

4. Name the India’s representative who witnessed the ceremony of the birth of the new nation of South Sudan?
Answer : Hamid Ansari

5. Salva Kiir Mayardit is the first President of the……
Answer : South Sudan

6. Nationality of Ms.Tawakkul Karman,laureate of 2011 Nobel Peace Prize:
Answer : Yemen

7. The Minister in charge of the portfolio of Co operation in Kerala:
Answer : C.N.Balakrishnan

8. Who directed the film ‘ The Dirty Picture’?
Answer : Milan Luthria

9. Who is the leader of Opposition in Rajya
Sabha: Ghulam Nabi Azad

10. Who is the Deputy Speaker of Lok Sabha?
Answer : M. Thambi Durai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.