GK 3: General Knowledge Questions and Answers

GK 3 General Knowledge Questions

1. Shirin Ebadi an Irania Advocate was awarded the 2003 Nobel Prize for ……….?
(a) Peace
(b) Literature
(c) Economics
(d) Chemistry
Answer : Peace

2. First Chairman of the Kerala Film Academy :
(a) Adoor Gopalakrishnan
(b) T.K. Rajiv Kumar
(c) Murali Nair
(d) Shaji N. Karun
Answer : Adoor Gopalakrishnan

3. Factor which decides the climate of place :
(a) Latitudes
(b) Distance from the sea
(c) Rotation of the earth
(d) Longitude
Answer : Latitudes

4. Ozone layer above the earth is between
(a) 10 and 15 km
(b) 50 and 80 km
(c) 80 and 110 km
(d) 15 and 50 km
Answer : 15 and 50 km

5. Itanagar is the capital of :
(a) Assam
(b) Arunachal Pradesh
(c) Nagaland
(d) Mizoram
Answer : Arunachal Pradesh

6. Photon is the smallest molecule of :
(a) Sound
(b) Atom
(c) Water
(d) Light
Answer : Light

7. The right which is not a Fundamental Right :
(a) Right for Equality
(b) Right for Expression
(c) Right for residing any where in India
(d) Right for Property
Answer : Right for Property

8. The longest key in a computer keyboard :
(a) Space bar
(b) Tab
(c) Escape
(d) Shift
Answer : Space bar

9. A gas used for artificial ripening of a given fruit :
(a) Ethane
(b) Ethylene
(c) Carbondioxide
(d) Acetylene
Answer : Ethylene

10. Indian President is elected by :
(a) Lok Sabha
(b) Elected members of the Lok Sabha and the Rajya Sabha
(c) Elected members of the Lak Sabha, Rajya Sabha and the state Legislative Assemblies
(d) Rajya Sabha
Answer : C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.