GK 30: General Knowledge Questions and Answers

GK 30 General Knowledge Questions

1. Who was NDA candidate who was defeated by Hamid Ansari in the Vice Presidential election 2012?
Answer : Jaswant Singh

2. According to the Global Adult Tobacco Survey which country has the highest number of smokers of tobacco?
Answer : India

3. The first state in India to set up a climate change department
Answer : Gujarat

4. Who is the chairperson of National Commission for Women?
Answer : Lalitha Kumarmangalam

5. From which constituency Anoop Jacob was elected to Kerala Legislative Assembly?
Answer : Piravam

6. Who is the Governor of Karnataka?
Answer : Vajubhai Rudabhai Vala

7. The first scheduled tribe panchayat in Kerala?
Answer : Edamalakkudy

8. Dilma Roussef is the first woman president of ____ ?
Answer : Brazil

9. The headquarters of the proposed university in Kerala for Fisheries and ocean studies:
Answer : Panangad

10. The first woman of Indian origin to become the governor of a US state ?
Answer : Nikki Haley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.