GK 4: General Knowledge Questions and Answers

GK 4 General Knowledge Questions

1. A member of Legislative Assembly vote against the party whip is :
(a) Crossing vote
(b) Casting vote
(c) Gallop poll
(d) Snap Vote
Answer : Snap Vote

2. The right included among the Fundamental  Rights by 93rd Constitutional amendment is :
(a) Right for free Primary education
(b) Right for property
(c) Religion freedom
(d) Right for liberation from poverty
Answer : Right for free Primary education

3. In our Constitution Education is included in the :
(a) State list
(b) Local list
(c) Central list
(d) Concurrent list
Answer : State list

4. World Environment Day :
(a) July 11
(b) March 8
(c) September 5
(d) June 5
Answer : June 5

5. The smallest form of animal life :
(a) Bacteria
(b) Sperm
(c) Amoeba
(d) Cell
Answer : Bacteria

6. The first head quarters of the New York Stock Exchange was at :
Ans : Wall Street

7. The name of the Japanese organisation that manufactures paper planes :
Ans :  Japan Origami Aeroplane Association

8. The first Indian Lunar Space Mission :
Ans :  Chandrayan -1

9. The date on which the world Health Day is observed
Ans : April 7

10. The director of Newspaper Boy :
Ans :  P. Ramdas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.