GK 5: General Knowledge Questions and Answers

GK 5 General Knowledge Questions

1. “You can fool all the people some of the time, some of the people all the time, but can’t fool all the people all the time”. This quotation is attributed to whom?
Ans : Abraham Lincoln

2. Koodiyattom belongs to :
Ans : Kerala

3. Which period was considered as the Plan Holiday?
Ans : 1966-69

4. Who is known as the “Father of Local Self-Government” in India?
Ans : Lord Rippon

5. The war of 1556 is known as :
Ans :  Second battle of panipat

6. The book ‘Broken Wings’ was written by:
Answer : Sarojini Naidu

7. Who was known as ‘Punjab Kesari’?
Answer : Lala Lajpat Rai

8. The first cotton mill in India was set up in Calcutta in:
Answer : 1818

9. The velocity of the sound in Vaccum is:
Answer : Less than in air

10. In which country is Jafna situated?
Answer : Sri Lanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.