GK 6: General Knowledge Questions and Answers

GK 6 General Knowledge Questions

1. The novel ‘Gora’ is written by :
Answer : Rabindranath Tagore

2. Where is the Tata Institute of Fundamental Research situated?
Answer : Mumbai

3. With which of the following fields is Birju Maharaj associated?
a. Medicine
b. Literature
c. Dance
d. Music
Answer : Dance

4. Tamil, Telengu and Malayalam belong to which linguistic family?
Answer : Dravidian

5. The Shanti Swarup Bhatnagar award are given for excellence in:
Answer : Science and Technology

6. Nilgiris are part of :
Answer : Western Ghats

7. Pediatrician is a :
Answer : Child Specialist

8. Pentagon refers to :
Answer : The Defence department of U.S.A

9. Which of the following disease is caused due to shortage of red blood cells?
a. Arthritis
b. Anaemia
c. Lukaemia
d. Meningitis
Answer : Anaemia

10. Coffee is not grown in
a. Maharashtra
b. Kerala
c. Tamil Nadu
d. Karnataka
Answer : Maharashtra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.