GK 7: General Knowledge Questions and Answers

GK 7 General Knowledge Questions

1. The velocity of the sound in Vaccum is:
Ans : Less than in air

2. The Heavy Engineering Corporation is at :
Answer : Ranchi

3. Where is Central Mining Research Station?
Answer : Dhanbad

4. Where is Indian Institute of Petroleum?
Answer : Dehradun

5. Where is Central Drug Research Institute situated?
Answer : Lucknow

6. Which Indian State is often called ‘The Heart of India’?
Answer : Madhya Pradesh

7. Largest Zoo in India is the :
Answer : Guwahati Zoo

8. In which district is the Malampuzha Gardens?
Answer : Palakkad

9. Gandhi Sagar Dam is on the river :
Answer : Chambal

10. Chanakya’s other name was:
Answer : Kautilya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.