GK 8: General Knowledge Questions and Answers

GK 8 General Knowledge Questions

1. What is the modern name of Mysore State?
Answer : Karnataka

2. Bacteria were first observed by:
Answer : Leeuwenhock

3. After vaccination the body builds up:
Answer : Antibodies

4. Who is the Author of the book Ujjaini?
Answer : O.N.V. Kurup

5. What is the chemical name of Heavy Water?
Answer : Deuterium Oxide

6. Who is the Author of the book ‘One-day Wonders’?
Answer : Sunil Gavaskar

7. Who created the character of Shylock?
Answer : William Shakespeare

8. ‘Echo’ is the effect produced due to :
Answer : Reflection of Sound

9. Who issues one-rupee note?
Answer : Unioin Finance Secretary

10. Sofia is the capital of :
Answer : Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.