GK 9: General Knowledge Questions and Answers

GK 9 General Knowledge Questions

1. The instrument used for measuring atmospheric pressure :
Answer : Barometer

2. The instrument used for relative density of liquids :
Answer : Hydrometer

3. Who invented the laws of gravitations?
Answer : Issac Newton

4. The chemical name of white vitriol?
Answer : Zinc Sulphate

5. The scientific study of Moon?
Answer : Selenology

6. Who founded the Insulin?
Answer : Sir. Federic Banting

7. Garampani sanctuary is located at:
Answer : Diphu, Assam

8. The old name of Iran :
Answer : Persia

9. Capital of Hawai :
Answer : Boise

10. The Son of Sri Buddha?
Answer : Rahul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.