Company Board Corporation Assistant Model Questions 2018

Model questions and answers for Kerala PSC Company Board Corporation Assistant 2018. Kerala PSC Company Board Corporation Assistant exam will be held on 09/06/2018. For Company Board Corporation Assistant exam practice on previous question papers.

Also check – Company Board Corporation Assistant Syllabus 2018

Company Board Corporation Assistant normally ask questions from Current Affairs, General Knowledge, General Science, Arithmetic, Mental Ability, General English, Facts About Kerala etc.

Company Board Corporation Assistant Model Questions 2018

Q1. The first Technopark in Kerala was established at:
[a] Ernakulam
[b] Thiruvananthapuram
[c] Palakkad
[d] Alappuzha
Answer: [B] Thiruvananthapuram

Q2. The place in Kerala where Telephone was established for the first time:
[a] Thiruvananthapuram
[b] Alappuzha
[c] Kochi
[d] Kollam
Answer: [A] Thiruvananthapuram

Q3. The places connected by the first railway line in Kerala:
[a] Kollam – Thirunelveli
[b] Kozhikode – Kochi
[c] Palakkad – Selam
[d] Tirur – Bepur
Answer: [D] Tirur – Bepur

Q4. The first rubberised road in Kerala connects Kottayam and …..
[a] Erumeli
[b] Alappuzha
[c] Kuamli
[d] Adoor
Answer: [C] Kumali

Q5. The place in Kerala where the first engineering college was established:
[a] Kozhikode
[b] Kottayam
[c] Thiruvananthapuram
[d] Kochi
Answer: [C] Thiruvananthapuram

Q6. The first church built by the European in India is…….at Kochi.
[a] St. Thomas Church
[b] St. Francis Church
[c] St. Andrew Church
[d] St. Mary’s Church
Answer: [B] St. Francis Church

Q7. The place in Kerala where first Public Library was established:
[a] Kozhikode
[b] Alappuzha
[c] Thiruvananthapuram
[d] Kochi
Answer: [C] Thiruvananthapuram

Q8. The first teak museum in India is at:
[a] Peechi
[b] Kottayam
[c] Nilambur
[d] Arippa
Answer: [C] Nilambur

Q9. The place where the first under pass in Kerala was established:
[a] Kottayam
[b] Alappuzha
[c] Kochi
[d] Thiruvananthapuram
Answer: [D] Thiruvananthapuram

Q10. The first news paper in Kerala was published from:
[a] Thalassery
[b] Kottayam
[c] Kollam
[d] Kozhikode
Answer: [A] Thalassery

Q11. The first place where the Law College in Kerala was established:
[a] Thiruvananthapuram
[b] Aluva
[c] Kottayam
[d] Thrissur
Answer: [A] Thiruvananthapuram

Q12. India’s first Gymnastic centre was established in:
[a] Delhi
[b] Punjab
[c] Thalassery
[d] Tamil Nadu
Answer: [C] Thalassery

Q13. The place where the first Ayurvedic Medical College in Kerala was established:
[a] Kozhikode
[b] Alappuzha
[c] Thiruvananthapuram
[d] Malappuram
Answer: [C] Thiruvananthapuram

Q14. The first Medical college in Kerala was established at:
[a] Alappuzha
[b] Kottayam
[c] Thiruvananthapuram
[d] Kochi
Answer: [C] Thiruvananthapuram

Q15. The place where the first Homoeo Medical College in Kerala was established:
[a] Kozhikode
[b] Alappuzha
[c] Thiruvananthapuram
[d] Wayanad
Answer: [C] Thiruvananthapuram

Q16. The first post office in Kerala was established at:
[a] Thiruvananthapuram
[b] Thrissur
[c] Kozhikode
[d] Alappuzha
Answer: [D] Thiruvananthapuram

Q17. The first Polio-free district in India:
[a] Palakkad
[b] Pathanamthitta
[c] Kollam
[d] Kozhikode
Answer: [B] Pathanamthitta

Q18. The first FM radio station in Kerala:
[a] Kannur
[b] Kochi
[c] Devikulam
[d] Kozhikode
Answer: [B] Kochi

Q19. James Dara established the first coir factory in Kerala in 1859 at:
[a] Alappuzha
[b] Kollam
[c] Thiruvananthapuram
[d] Punalur
Answer: [A] Alappuzha

Q20. The first diesel power project in Kerala
[a] Nallalam
[b] Kannur
[c] Brahmapuram
[d] Kanjikode
Answer: [C] Brahmapuram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.