Civil Police Officer GK: 20 Questions

Civil Police Officer GK Questions and Answers

Q1. Which Indian state launched the scheme ‘Mukhyamantri Kalakar Sahayatha Yojna’ (MMKSY)?

Check Answer
Answer: Odisha

Q2. Who has been appointed as the new Director General of National Investigation Agency (NIA):

Check Answer
Answer: Y.C. Modi

Q3. Which state cricket team has won the 2018 Vijay Hazare Trophy?

Check Answer
Answer: Karnataka

Q4. The first Khelo India School games launched in 2018 by:

Check Answer
Answer: Narendra Modi

Q5. India’s largest floating solar power plant is at:

Check Answer
Answer: Banasura Sagar (Wayanad)

Q6. The first International Dam Safety Conference 2018 held at:

Check Answer
Answer: Thiruvananthapuram

Q7. Who won the FIFA Confederation Cup football title 2017?

Check Answer
Answer: Germany

Q8. Where was the 2018 Commonwealth Heads of Government Meet (CHOGM) held?

Check Answer
Answer: London

Q9. The first Indian President, who visited Madagascar:

Check Answer
Answer: Ram Nath Kovind

Q10. ‘Makkal Needhi Maiam’ is the political party launched by:

Check Answer
Answer: Kamal Hasan

Q11. The world’s highest and longest glass bridge was opened in which country?

Check Answer
Answer: China

Q12. The richest Chief Minister of India as per ADR report:

Check Answer
Answer: Chandrababu Naidu

Q13. The first Indian woman lawyer from bar to be directly appointed as Supreme Court Judge:

Check Answer
Answer: Indu Malhotra

Q14. The country which is largest importer of arms in the world (as per SIPRI report):

Check Answer
Answer: India

Q15. The programme launched by Govt. of Kerala to support children with congenital heart diseases:

Check Answer
Answer: Hridayam

Q16. The first metro service in India to introduce mobile ticketing:

Check Answer
Answer: Mumbai metro

Q17. Which country topped the medal tally in the 2017 World Athletic Chamionship held in London:

Check Answer
Answer: USA

Q18. The book ‘I do what I do: On Reform, Rhetoric & Resolve’ written by:

Check Answer
Answer: Raghuram Rajan

Q19. The Japanese writer who won the Nobel Prize for literature in 2017:

Check Answer
Answer: Kazuo Ishiguro

Q20. The country for the first time gave citizenship to a robot:

Check Answer
Answer: Saudi Arabia (for the humanoid Sofia)

Download Civil Police Officer General Knowledge Questions and Answers – DOWNLOAD HERE >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.