Kerala Financial Corporation Assistant Exam Questions, Study Materials

Kerala Financial Corporation Assistant Exam Questions, Study Materials

These are the latest and very important study materials for Kerala Financial Corporation Examination. Practice with this study materials of Degree level questions and answers.

As you know that in Kerala PSC exams, General Knowledge questions as well as Current Affairs & Renaissance in Kerala related questions are also asked. You can start the practice through the PDF study materials here.

Check these main question papers & study materials to practice :

Mahatma Gandhi, 50 Facts Questions

Degree Level Question Papers (17 Exams)

Assistant in Kerala Financial Corporation (SR for SC ST) 2015 Question Paper

Choose any study materials for preparation of KFC Assistant exam

Study MaterialsMore Information
World CountriesDownload Here
Indian sates and specialties Part 1Download Here
Indian sates and specialties Part 2Download Here
Indian sates and specialties Part 3Download Here
Indian sates and specialties Part 4Download Here
Five-Year Plans of IndiaDownload Here
Static Electricity, Insulators, lymph etcDownload Here
Kerala official state fishDownload Here
Youngest chief minister in IndiaDownload Here
Education, literacy, important days etcDownload Here
Governors of KeralaDownload Here
Malayali in Berlin CommitteeDownload Here
Question Tags – EnglishDownload Here
Olympics – Logo, flag, hosts etcDownload Here
Human EvolutionDownload Here
Karnam Malleswari, P. T. Usha, Shiny WilsonDownload Here
‘S’ shaped oceanDownload Here
Agricultural RevolutionDownload Here
Theosophical SocietyDownload Here
First computerised police stationDownload Here
“As you sow you reap”Download Here
Longest running train routeDownload Here
1111 QuestionsDownload Here
Renaissance in Kerala – Sree Narayana GuruDownload Here
Renaissance in Kerala – Chattampi SwamikalDownload Here
Pension, Insurance, etcDownload Here
Formaldehyde, Sodium nitrate, etcDownload Here

Kerala Financial Corporation Assistant Questions and answers

1. What is the retirement age of the Supreme Court Chief Justice?
[A] 64 Years
[B] 60 Years
[C] 65 Years
[D] 62 Years

Answer: 65 Years

2. What is the retension for reply to RTI (Right to Information) application
[A] 30 days
[B] 14 days
[C] 90 days
[D] 7 days

Answer: 30 days

3. Which of the following is a valid screen resolution?
[A] 1024 × 768
[B] 1366 × 768
[C] 1280 × 600
[D] All of the above

Answer: All of the above

4. Email was first introduced by the person
[A] Ray Tomlinson
[B] Tim Bernes Lee
[C] Patrick Naughton
[D] Emilio Larrace

Answer: Ray Tomlinson

5. Who among the following persons is known as ‘Modern Manu’?
[A] M.N. Roy
[B] Jawaharlal Nehru
[C] Dr. Rajendra Prasad
[D] Dr. Ambedkar

Answer: Dr. Ambedkar

6. Which article of the Indian Constitution gives the guarantee of equality of opportunity in matters of public employment?
[A] Article 14
[B] Article 16
[C] Article 30
[D] Article 23

Answer: Article 16

7. Name the first Indian state to enact the food security legislation even before the National Food security Bill of 2013
[A] Maharashtra
[B] Nagaland
[C] Chattisgarh
[D] Punjab

Answer: Chattisgarh

8. ‘The Rajyasamacharam’, first malayalam news paper was published from
[A] Kottayam
[B] Thalassery
[C] Kannur
[D] Thirur

Answer: Thalassery

9. Who is the founder of the ‘Namboothiri Yuvajanasangham’?
[A] V.T. Bhattathiripad
[B] E.M.S. Namboothiripad
[C] Desamangalath Sankaran Namboothiripad
[D] Unni Namboothiri

Answer: V.T. Bhattathiripad

10. Who is the founder of the journal ‘Abhinava Keralam’?
[A] K.P. Kesava Menon
[B] Moorkoth Kumaran
[C] Vagbhatananda
[D] Sahodaran Ayyappan

Answer: Vagbhatananda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.